Praca z pasją

france31Czy można połączyć pracę ze swoim hobby i pasją? Niektórym się to udaje. Kiedy zostałem kucharzem czułem się w swoim żywiole, inni wyśmiewali mnie przechwalając się swoimi tytułami doktorskimi i karierą w korporacjach międzynarodowych, w jakich pieli się po szczeblach kariery. Wytrwałem w swych postanowieniach. Kiedy trafił mi się epizod pracy kolportera ulotek a następnie pakowacza w fabryce cukierków powiedziałem dość. Nie godzę się na takie warunki, jestem znakomitym kucharzem i chcę gotować, jak nie w Polsce to gdzie indziej. Nie myślałem nawet o Francji, bowiem Francuzi byli dla mnie mistrzami i wzorowymi kucharzami, tymczasem niedługo po tym jak złożyłem aplikację w agencji pracy dostałem propozycję wyjazdu do Francji w charakterze kucharza. Byłem zaskoczony tym bardziej iz stawka godzinowa była niezwykle atrakcyjna. Postanowiłem spróbować, mimo iż francuski znałem zaledwie z książki kucharskiej a znacznie lepiej komunikowałem się w języku niemieckim i to o Niemczech rozmyślałem planując wyjazd. Nieoczekiwanie dostałem pracę marzeń. Zdecydować musiałem szybko bo w ciągu kilku dni. Spakowałem się i wyjechałem. Od tego momentu minęło już dwa lata a ja jestem zadowolony z tej decyzji najbardziej w świecie. W międzyczasie sprowadziłem do Francji żonę i brata, którzy są podobnie jak ja usatysfakcjonowani rynkiem pracy we Francji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *